Zoek product

ZON

Webshop

In de kijker

EUROLOOK BEAUTY
BEDIFFERENT
CHOOSEDIFFERENT
CHOOSEEUROLOOK
EXTREME LENSES


MEEST O2  
DOORGANKELIJK

MEEST H2O
VASTHOUDEND


DIT IS BELGISCH


LINDBERG
      EYE MAZING


      CONTACTLENZENWE DRESS YOUR
EYES


DAILIES: ZEG HET
MET  JE OGEN!


LEVE DE RONDE
VORMEN !


 
 SUPERLENZEN :

MEER GEZONDHEID
MINDER IRRITATIE
 
 


   CHECK YEARLY
    SEE CLEARLY !
ALWAYS GOOD
LOOKING WITH
CONTACT LENSES
FIRST TIME
CONTACT LENSES
LENZEN

DOEN !
GOED ZIEN
ZONDER LAST?DAGLENZEN, DE
MAKKELIJKSTE
MANIER VAN
LENZEN DRAGEN


LENZEN:
ZICHT ZONDER GRENZEN! ARMBANDEN
VAN "HOET"

 

SERENGETI
EEN ZONNEBRIL
BOORDEVOL
TECHNIEK

LICHT-DUN-STERKVOOR TRENDY
BRILDRAGERSVOOR U HELPT EEN
STERKERE BRIL
NIET MEER?

 

LOEPES KUNNEN
EEN OPLOSSING
BIEDEN!THEO
 PUUR
BRIL
CULTUUR !
OP STRALENDE 
FEESTEN HOREN
STRALENDE
BRILLEN
MAGISCHE BRILLEN

SO FRENCH...FACE A FACE
LINDBERG


STERK DIE GLAZENSUPER ANTIKRASUW BRIL...
DE FINISHING
TOUCH VAN UW
GEZICHT


ELEGANTIE VOOR
ELKE DAG !
ALLES NAAR WENS
MET UW LENS?


    SHOP TILL
        YOU DROP


LENZEN ZOOOOOOOO
MAKKELIJK !OPPEPPER VOOR
JE OGEN
SPORTY LOOK


BOTOX

THE LUXURY OF
BEING YOURSELF
FOR A REAL WOMAN


SUMMER IN THE
          CITY MET SUPERLENZEN
MINDER IRRITATIEMAD ABOUT BLUE  ?
JEANS + BLUE
SUNGLASSES

              WHAW  !!! 


NIEUWE BRIL VOOR
DE NIEUWE MAN


            USE IT
            OR
       LOOSE IT

"A 9 TO 5 BRIL"
EEN COMPUTER
BRIL IS IDEAAL
OM TE WERKEN


BIJ ONS KRIJGT U
EEN SPECIALE WEN-
GARANTIE OP
DOORVLOEIGLAZEN


TE JONG VOOR EEN
LEESBRIL?PROBEER
DUBBELZICHT
LENZEN!
LENZEN
'T IS NIE MOEILIJK
'T IS GEMAKKELIJK
LENSPROBLEMEN?
PROBEER SUPERLENZEN


GEZOCHT
LENSDRAGER
MET PROBLEMEN

 


SLAAPBRIL
RELAXATIEBRIL
ZO RUSTGEVEND!

ZONDE VAN DE TIJDMOEILIJKER LEZEN
VANAF 40 JAAR
STEL EEN LEESBRIL
NIET TE LANG UIT


       RIJ VEILIG
    BRIL TIJDIG!    VRIJHEID MET 
        LENZEN:
SPORT/ZWEMMENYES !  WEEKEND !

LENZEN ZIJN IDEAAL
VOOR VRIJE TIJD
I SEE YOU 
YOU SEE ME
SHINY
HAPPY
PEOPLE


GROEIENDE OGEN
IN GOEDE HANDEN

WISSEL BRIL MET LENZEN

HET GEEFT U EEN
TOTAAL NIEUWE LOOK !

BE THE ONE
AND ONLY

VOOR DE BETER BRIL...
ZEG NIET ZOMAAR
BRIL TEGEN
THEOADIDAS

FUNCTIONALITEIT
EN LIFESTYLE
NU OOK ONLINE
SHOPPING !

EYE CATCHER


IK HEB HET VANDAAG
GEDAAN... MET LENZEN!


IN WELKE
BRILMOOD BEN JE
VANDAAG?


SHOP ONLINE !


ELKE DAG
EEN FRISSE BLIK
MET DAGLENZENWIJ LOSSEN AL UW
HOORPROBLEMEN OP
FUNCTIE GAAT
VOOR MODE

LINDBERGBETER MET HIGH
DEFINITIONLEESBRILLEN
GRAAG EEN BRIL DRAGENTHEO...

LOVE IT SO...


MAKE A GOOD FIRST
IMPRESSION !


KIJK EENS DIEP IN MIJN
OGEN

 

MET LENZEN KAN
 ZOVEEL MEER!
ALWAYS GOOD
LOOKING WITH
LENSES

SHOW YOUR EYES  ...

 ....   WITH LENSES !


DRAAI DE KLOK
TERUGZON » "GOEDE ZONNEBRIL" »
WAT IS EEN GOEDE ZONNEBRIL
  • EEN ZONNEBRIL IS NOODZAKELIJK !

  • KWALITEITSGLAS HEB JE NIET BIJ ZONNEBRILLEN VAN 5€

  • BESCHERMING TEGEN LICHT

U, UW OGEN EN DE ZON:

EEN ZONNEBRIL IS EEN NOODZAKELIJKE BESCHERMING!!!
Een zonnebril kopen is meer dan het kiezen van een tof montuur ! Let ook op de glazen. Hoe meer ze van volgende eigenschappen hebben, hoe beter de zonnebril ! Als u let op de kwaliteit van de glazen scoort het merk Serengeti zeer goed, omwille van de aanwezige blauw filter, de goede kleurweergave en het helder beeld (niet verdonkerend !) ! De glazen kunnen wel niet geslepen worden. Zo moet u kiezen tussen een beperkt aantal monturen. Als u glazen op sterkte wenst , is de levertermijn enkele weken. Kostprijs: +/- 375 E = 7000 fr voor montuur en glazen.
 
BESCHERMING TEGEN LICHT: De lichtintensiteit van het invallende licht kan verminderd worden door weerkaatsing (bij "spiegelend glas") of absorptie (bij "getint glas") en dit afhankelijk van de kleurintensiteit van het glas. Van achter invallend licht kan echter nog storend zijn. Oplossing: zijschilden. Sommige glazen zijn onderaan vrij helder ("dégradé-glazen"), wat het lezen ten goede komt. Dit laatste is vooral nuttig bij mensen, die minder goed zien.
 
KWALITEITS-GLAS (heb je niet bij zonnebrillen van 5€ !!): Het glas is van goede kwaliteit, als ze zorgen voor goed zicht zonder distortie, en als ze kras-, breuk en vuurweerstandig zijn. Een ontspiegelingslaag (anti-reflet) is ook nuttig. Ook de kleurweergave dient goed te zijn. Of de kleur van de glazen (blauw, groen, of bruin) is objectief niet zo belangrijk, behalve bij kleurenblinden (groene glazen worden dan best vermeden, alhoewel ze normaal een iets scherper beeld geven)! Subjectief wordt geregeld een bruine kleur gekozen, omdat de wereld er dan warmer uitziet.
 
UV-FILTER: Gekleurde glazen verminderen de schadelijke stralen (vooral ultraviolet ("UV")),  maar elimineren ze niet. Ze kunnen dus nog in het oog binnenvallen, zelfs meer dan voorheen omdat de pupil vrij groot blijft, door de verminderde lichtintensiteit. De schadelijke stralen geven op korte termijn irriterende ontstekingsfenomenen (zoals zonnebrand thv de huid), vooral als die straling in overmaat aanwezig is (op grotere hoogte/ bij een omgeving met veel sneeuw of water) en bij   inname van psoralenen voor psoriasis. Op de lange duur geeft UV lensvertroebeling ("cataract"). Dit krijgen we allemaal vroeg of laat. Een goede zonnebril of clip kan dit waarschijnlijk uitstellen). Dit kan echter opgelost worden met onzichtbare ultra-violet filters (variabele kwaliteiten ! Hoeveel procent wordt uitgefilterd en tot welke golflengte? Goed is: 100 % uitfilteren tot een golflengte van 310 nm). Serengeti blokkeert 98.5 % UVA en 100% UVB !

FEIT: 90% weet dat UV schadelijk is voor de huid.
FEIT: 9% weet dat UV schadelijk is voor de ogen!
 
FOTOCHROMATISCH: Het glas wordt donker of klaar volgens de lichtintensiteit, en dit door in het glas aangebrachte pigmenten (UV-straling maakt dat die pigmenten veranderen en zo het glas donker kleuren). Op die manier moet uw oog minder inspanning opbrengen om zich te beschermen tegen de lichtinval (gebeurt normalerwijze door het kleiner of groter maken van de pupil, zoals de diafragmawerking van een fototoestel). Aldus wordt uw oog minder vermoeid. De snelheid van verandering tussen donker en klaar is heel belangrijk, omdat de lichtintensiteit constant veranderd (bij binnen gaan of als de zon verdwijnt). Een goed fotochromatisch glas heeft ongeveer 30 seconden nodig om donker te worden en ongeveer 2 minuten nodig om voor de helft weer klaar te worden. Pas na 20 a 30 minuten is de bril weer zo helder mogelijk !   Aldus hebt u geen tweede bril meer nodig, die dient als zonnebril ! Omdat de autoruiten ultraviolet licht afschermen, verkleuren de glazen bij autorijden minder snel weliswaar (in de praktijk geen probleem). Tip: grote hitte of grote koude of bruuske temperatuur wisselingen kunnen het kristal-proces (soms  blijvend) verstoren: laat uw bril niet achter de autoruit liggen !
 
POLAROID FILTER: Door   aangebrachte   kristallen   (lijnvormig geschikt) wordt het horizontaal gepolariseerd licht uitgefiltreerd. Iets meer uitleg: licht is normaal een drie-dimensionele electro-magnetische golf. Bij weerkaatsing op een oppervlak kan die drie-dimensionele golf zich opsplitsen in twee 2-dimensionele golven (horizontaal en verticaal). De afgesplitste horizontale golf blijkt proefondervindelijk verantwoordelijk te zijn voor de hinderlijke weerkaatsingen bij fel zonlicht (vooral belangrijk bij watersport (=vissen/ zeilen) en skiën). Welnu juist deze golven worden door polaroid glazen uitgefilterd. Als je 2 polaroid glazen boven elkaar zet maar de ene 90 graden gedraaid t.o.v de andere kan er geen licht meer doorvallen bijgevolg. Dit effect is verantwoordelijk voor de roostervormige schaduwen, die je ziet als   je   naar bepaalde gepolariseerde autoruiten kijkt met een polaroid zonnebril.
 
 
BLAUW FILTER (geïntroduceerd door Serengeti : de “contrast-zonnebril”) : 
Blauw licht breekt sterker dan de andere golflengtes in het menselijk oog. Dit maakt dat het blauwe licht een focuspunt vormt voor de retina en niet op de retina, zodat het waziger voorkomt. Dit leidt tot de typische blauwe waas rond voorwerpen bij fel licht (zon en sneeuw), maar ook bij mistige situaties (blauw licht wordt in die omstandigheden immers sterk weerkaatst). Met bruin-oranje glazen kan je dit blauw licht uitfilteren en aldus de waas wegwerken. Dit leidt tot contrast verhoging. Dit blauwe licht zou bovendien schadelijk zijn voor het netvlies op de lange duur, zeker bij voorbeschikte patiënten (maculaire degeneratie/ retinitis pigmentosa). Bij bepaalde patiënten (retinitis pigmentosa / albinisme) worden dergelijke zonnebrillen dan ook terugbetaald. Die blauw filter bestaat sinds enkele jaren ook bij Rayban en Zeiss. ,

SPIEGELGLAZEN:
Dit zijn zonnebrillen met een reflecterende coating, de zogenaamde mirror coating waardoor de zonneglazen als kleine spiegels lijken.
Deze waren zeer populair in de jaren negentig, vooral herkenbaar door de Amerikaanse politieagent. Sinds enkele jaren zijn ze terug gespot bij celebreties en ook deze zomer zijn ze de trend. Niet alleen de klassieke grijze of bruine spiegelglazen, maar ook andere kleuren zijn hip vb. roze, blauw, groen,… De kleur van de spiegelcoating is onafhankelijk van de tint van de glazen. Deze wordt bepaald door de dikte en de structuur van de lagen. De meest populaire stijlen voor deze glazen zijn de metalen monturen, gekend als “de pilotenbrillen”, en de sportieve, cellullomonturen die het gezicht meer bedekken (vb. skibril). De eenvoudigste versie van de spiegelcoating bestaat uit een enkele laag van een dunne film metaal. Dit soort coating is zeer gevoelig voor krassen.
De modernere coating heeft meestal meerdere, afwisselende lagen van een specifieke dikte. De metaallaag kan worden gemaakt van titaan, nikkel of chroom, of een legering zoals nichroom of Inconel. De dikte bepaalt de reflecterende eigenschappen. Het productieproces is vergelijkbaar met het maken van een anti-reflecterende coating.
De spiegelglazen zijn niet alleen trendy, ze verminderen nog meer de hoeveelheid licht die door de getinte glazen gaat, waardoor deze bijzonder nuttig zijn bij reflecties van water, sneeuw en in de bergen. Een nadeel van deze zonnebrillen is, dat je neus er sneller van verbrandt.
Alle zonnebrillen kunnen worden voorzien van deze spiegelglazen, ook op sterkte.
 
 
EXTRA WEETJES

- De kleur van de glazen is geen aanduiding van hun filterend vermogen. Het verschil is fundamenteel: de kleur beschermt tegen verblinding door het zichtbare licht, de filter tegen verbranding door onzichtbaar UV. Het materiaal van de glazen stopt de UV-straling, zodat kleurloze glazen van de beste kwaliteit 100% van de straling kunnen tegenhouden en donkere glazen van slechte kwaliteit te veel UV kunnen doorlaten…
 
-Kies uw montuur niet te klein. De glazen moeten groot genoeg zijn om uw ogen ook te beschermen tegen licht dat langs boven, langs onder of langs opzij invalt. Zeker in de bergen, waar de sneeuw het licht in alle richtingen weerkaatst, is dat heel belangrijk.
 
-Kunnen contactlenzen de ogen tegen UV beschermen? Er bestaan speciale contactlenzen die UV afdoende tegenhouden en verblinding voorkomen. Maar opgelet: ze bedekken slechts een gedeelte van het oog. De oogleden en het “wit” van het oog krijgen geen bescherming en kunnen dus beschadigd worden.
 
-Een Europese norm heeft een aantal kwaliteitseisen voor zonnebrillen vastgelegd. De brillen die eraan voldoen moeten het CE-merk dragen en zijn in 5 categorieën verdeeld. Vooral bij de sportbrillen worden de categorien duidelijk vermeld !!
 
Categorie 0: Esthetica, comfort, zwak licht of sterk bewolkte hemel.
Categorie 1: Getemperd zonlicht of bewolkte hemel.
Categorie 2: matig sterk zonlicht.
Categorie 3: sterk zonlicht. Zee, bergen, tropen.
                    Deze categorie is verplicht voor kinderen.
Categorie 4: Uiterst sterk zonlicht. Hooggebergte, gletsjers, volle zee.
                    Deze categorie is verboden voor het autorijden.
 
-SPORTZONNEBRILLEN
Hebt U de renners in de Tour ook zien rijden met die futuristische zonnebrillen? Inderdaad een dergelijke bril maakt een efficiënte bescherming uit tegen zon, maar ook tegen wind, rondvliegende stofjes en insectjes. Meer en meer zie je die zonnebrillen ook bij andere sporten (oa atletiek). Het montuur en de glazen hebben bovendien nog uitzonderlijke kwaliteiten:
 
Het glas is onbreekbaar en licht. Bovendien is het glas voorzien van een anti-kras en anti-spiegellaag. Daarnaast is ook nog een  goede   UV-filter aanwezig, om oogverbranding te vermijden als je lang in de zon rijdt. De hypermoderne brillen zijn zelfs uitgerust met een 'keramische laag', die nog extra voordelen geeft: nog beter UV-, kras-en stootbescherming. Daarnaast werkt de keramische laag anti-statisch zodat de aantrekking van stofdeeltjes verminderd wordt (met beter zicht als gevolg) en is er ook sprake van een anti-dampeffect, door de vochtafvoerende capaciteit van de laag. Omwille van diezelfde reden is de voorzijde van de glazen best geperforeerd, om nog een beter anti-dampeffect te bekomen. Voor cyclo-crossers kunnen de glazen nog bijkomend beschermd worden met een laag klevers, die tijdens het rijden 1 voor 1 kunnen verwijderd worden. Zo blijft je bril steeds proper, en heb je niet te lijden van het opspattende slijk.
 
Het Montuur is opgebouwd uit anti-allergisch materiaal, dat licht maar toch stevig is (vooral belangrijk voor de scharnieren). De bovenrand van de bril kan opgezet zijn met een speciale mousse, voor zweetabsorptie. De voorzijde van de bril kan bovendien gekanteld worden, om een goede zonbescherming te krijgen als je rijdt met gebogen hoofd. Een volle montuur is beter dan losse glazen die bevestigd zijn aan een plastieken staaf, omdat bij vallen de scherpe rand van het optisch gedeelte geen hoofd- en oogbeschadigingen kan geven! Dergelijke sportbrillen zijn dan ook geen modegril, maar een ideaal hulpmiddel om comfortabel wielersport uit te oefenen.
 
-Auto-zonnebril op sterkte: Drivewear   Orgalit
 
Verkleurend , gepolariseerd glas in kunststof met polaroid filter - basaal is het glas wat geel-groenig getint
·         Bevat geelgroene filter: verhoging van contrast bij bewolkte weersomstandigheden –omdat de glazen ook ontkleuren komt er meer licht binnen - ook verbeterde waarneming van groen en rood
·         Bij fel licht gaan de glazen verkleuren van 68 naar 88 % . In de wagen worden ze koperbruin. Buiten worden ze donker bruin. Dit laatste gebeurt via het transitions –procédé. Dwz : er is een egale pigmentlaag op het voorvlak van het glas aangebracht, die donker verkleurt door de UV stralen van de zon. Dit geeft de beste resultaten bij kunststof en is onafhankelijk van de sterkte van het glas.
·         De poloraid filter helpt voor verblindende schitteringen op de weg (waterplassen)
·         UV absorptie
 
Dus Ideaal voor het rijden met de wagen bij alle weersomstandigheden
 
Richtprijs: afhankelijk van coating: +- 237€/glas

 

Winkelmandje

Er zijn momenteel geen producten in uw winkelmandje.

Mijn account

Share Share
EUROLOOK - FULL SERVICE
SHOW YOUR EYES, WITH LENSES!
EUROLOOK - SHOP ONLINE
OOGZORG - OOGMODE
FOTOGENIEKER MET EEN BRIL VAN UW OPTIEKER
GOOD LOOKING - GOOD SEEING
EUROLOOK - PASSION FOR EYE FASHION
EUROLOOK: PUUR BRILCULTUUR
EUROLOOK: A NAME IN FRAME
WILT U OOK CREATIEF BRILLEN?
EUROLOOK - EAR AND EYE CENTER
EUROLOOK - UW OGEN WILLEN OOK WAT
EUROLOOK FEEL THE CARE
EUROLOOK - KOM EN ZIE
EUROLOOK: BETTER VISION - BETTER LOOKS
SEE BETTER - LOOK BETTER
EUROLOOK - IF YOU WANT A NEW LOOK
TAKE A LOOK @ EUROLOOK
EUROLOOK - MEGAKEUZE
HAPPY EYES
RIJ VEILIG - BRIL TIJDIG
Het Tieltse bril- hoor en contactlens-centrum
EUROLOOK - HET VERSCHIL ZIE JE... ZELFS ZONDER BRIL
EUROLOOK BIEDT U HET BESTE VAN HET BESTE
EUROLOOK - PRIORITY TO QUALITY